Blogul tau de zbor!

Tot ce trebuie sa stii despre Zboruri in Tandem, Cursuri de Zbor si Echipamente de zbor!


Distribuie acest articolGhid Cursuri de Zbor

03-09-2017
de catre Mihai Comanoiu

Aici aflii tot despre cursurile de zbor

Zborul Sonda

29-06-2018
de catre Mihai Comanoiu


La inceputul fiecarei zi de zbor, un zburator, de preferat cu experienta, este "sacrificat".

El va decola primul, pentru ca ceilalti sa primeasca in timp real informatii despre conditia meteo, daca aerul urca sau nu, daca este turbulent sau nu.Primul pilot risca sa "se scurga", adica sa nu beneficieze de o conditie suficient de buna incat sa urce. El se va alege, de obicei, cu cel mai scurt zbor al zilei, un zbor deal - vale.

Toti pilotii ramasi la sol, pe perioada zborului sonda, analizeaza evolutia pilotului sonda si decid daca este sau nu momentul sa decoleze si ei.

Niciunul dintre ei nu doreste sa faca un zbor scurt, asadar, toti asteapta "conditia magica".Dar ce se intampla cand conditia meteo nu este suficient de buna pentru un zbor de distanta, dar totusi suficient de buna cat sa nu te scurgi la vale?

Pilotul sonda, se bucura singur de tot vazduhul, dupa care aterizeaza inapoi, pe locul de decolare, in ciuda tuturor. :)
Parapanta - Informatii utile

20-09-2017
de catre Mihai Comanoiu

Daca iti doresti sa treci dincolo de vis si sa incerci sa zbori si in realitate, cea mai la indemana modalitate este zborul cu parapanta (denumit de pasionati si „cel mai simplu fel de zbor”).


Atentie insa, zborul cu parapanta, ca orice sport aviatic, are potential de risc. Statisticile arata insa ca cele mai multe accidente se datoreaza factorului uman. Fiind vorba de un sport dinamic (desi de jos de multe ori ai impresia ca parapantele plutesc in aer), reactiile pilotului in caz de anomalii trebuie sa fie rapide si corecte. Lipsa de experienta, ignorarea regulilor de securitate, orgoliul, neverificarea echipamentului sunt doar cateva puncte care depind de factorul uman.

In concluzie: zborul cu parapanta nu se invata singur sau din carti, ci doar prin participarea la cursuri oficiale sub indrumarea unor instructori autorizati. Astfel, prin antrenamente adecvate, de la zboruri usoare pana la dezvoltarea reflexelor pentru rezolvarea cazurilor extreme, se reduce la minim posibilitatea accidentarilor.
Metodele prezentate in continuare sunt informative, detalii concrete se obtin din manualele de utilizare date de producatorii de parapante si de la instructorii autorizati.

Hai sa vedem ce e exact zborul cu parapanta :)

Tutorial de zbor cu parapanta: Cum treci de la zbor dinamic la zbor termic?

01-06-2017
de catre Mihai Comanoiu

Te-ai gândit vreo dată că poți să ajungi la nori decolând de pe un deal mic?

Tutorial zbor cu parapanta


Unii piloți de parapantă sunt obișnuiți să creadă că un zbor la înălțime începe obligatoriu cu o decolare de pe o pantă înaltă, de cateva sute de metri, mărindu-și șansele de a găsi un curent ascendent cu care să se înalțe peste locul de decolare.

Ce-i drept, soluția de mai sus este una de dorit, dar nu este singura.

Același rezultat se poate obține și de pe o pantă mai mică, dacă apelezi la câteva tips & tricks.


VIDEO - TUTORIAL DE ZBOR CU PARAPANTA

Comentarii

Nicio postare găsită

Postare nouă

proalpin.ro